Switch to English
Evenimente desfășurate

Conferinta online „TRANSPORTUL ENERGIEI ELECTRICE – IMPACTUL MAJOR IN TRANZIȚIA DIN SECTORUL ENERGIEI DIN ROMANIA SI DIN EUROPA CENTRALA SI DE EST”

11 martie

Online

Descriere eveniment

 

 

Sistemul electric de transport de energie electrică este o structură esenţială  pentru asigurarea alimentării sigure şi fiabile a utilizatorilor finali cu energie. Având în vedere creşterea necesarului de energie, a modificării structurii surselor de generare, a apariţiei unor noi zone cu necesar important de energie electrică dar şi necesitatea creşterii nivelului de interconectare în sistemul energetic european, este necesară analiza unei structuri adaptate la noile condiţii a reţelelor de transport din România.

Dezvoltarea surselor regenerabile de energie cu producţie meteodependentă impune dezvoltarea unui management adecvat al surselor de rezervă, a sistemelor de stocare a energiei electrice şi a sistemelor FACTS pentru a asigura calitatea necesară a energiei electrice furnizată utilizatorilor.

Funcţionarea sistemului electroenergetic din România în cadrul sistemului european cu analiza problemelor specifice de interconectare atât energetic precum şi comercial.

 

Parteneri eveniment