Switch to English
Evenimente desfășurate

SIREN – SIMPOZIONUL ROMÂN AL ENERGIEI 2021

6-8 septembrie

Descriere eveniment

 

Acum, mai mult ca niciodată, există provocări extraordinare care stau în fața sectoarelor energetice ale țărilor din regiune, inclusiv al celui românesc, complexitatea problemelor fiind amplificată de actuala pandemie. În privința sectorului energiei din România, o mulțime de factori externi și interni generează condițiile unei noi viziuni și – deci – impun o nouă abordare a dezvoltării acestui sector. În esență, fiind la un punct de cotitură, trebuie regândite să regândim soluțiile pentru îmbunătățirea situației sectorului în perspectiva unui nou început. Totodată, se constată ritmul tot mai accelerat de transformare a tehnologiilor din sectorul energiei, unele complet noi, numite chiar ”disruptive”, lucru care impune o readaptare a politicilor aferente transpuse printr-un cadru legislativ și de reglementare adecvat.

În acest context și având în vedere misiunea declarată a CNR-CME, s-a considerat utilă organizarea bienală a unui Simpozion Național al Energiei (SIREN) care să găzduiască dezbateri relevante privind tranziția sectorului românesc al energiei către țintele autoangajate de către România ca Stat Membru al UE și care – prin concluziile la care se ajunge în cadrul lui – poate ajuta la realizarea unor decizii corecte.

Programul SIREN va cuprinde 4 evenimente principale – Sesiuni de discuții cu subiecte de actualitate la nivel naţional care să susțină tema principală a simpozionului precum și 4 Sesiuni de comunicări la care se așteaptă prezentări în plen și postere ale articolelor științifice realizate de către specialiști din comunitatea energeticienilor din România și membrii ai comunității academice din România.

Parteneri eveniment