Switch to English
Evenimente desfășurate

SIREN – SIMPOZIONUL ROMÂN AL ENERGIEI 2023

11-13 septembrie

Descriere eveniment

Comitetul Național Român al Consiliului Mondial al Energiei CNR-CME va organiza în prima parte a lunii septembrie 2023 a doua ediție a

SIREN – Simpozionul Român al Energiei.

Încă de la prima ediție (septembrie 2021) organizatorul s-a străduit să dea personalitate acestui eveniment, să îl diferențieze de alte evenimente consacrate ale CNR-CME și în primul rând față de FOREN, Forumul Regional al Energiei, și – după cernerea impresiilor despre această primă ediție – am putea spune că a reușit!

SIREN este un simpozion național, tema lui principală este energia românească, în toată complexitatea și problematica ei actuală, într-o dezbatere completă, de la strategia națională la problemele celui mai mic consumator de energie și invers.

Această misiune are condiții să fie îndeplinită prin definirea a patru tematici principale, capabile să grupeze toate subiectele care frământă comunitatea energetică românească, acestea fiind: 1 – Strategii și politici generale energetice pentru tranziția în energie, 2 – Programe guvernamentale și politici investiționale, 3 – Tehnologii inovatoare și 4 – Politici comerciale, piață și consumatori.

SIREN 2023 mai include și o Sesiune de Comunicări Științifice cu secțiuni specializate, în care așteptăm să fie prezentate toate dezvoltările, cercetările, experiențele de succes din orice segment al energiei.

În sfârșit SIREN 2023 mai cuprinde un program de tutoriale prin care CNR-CME dorește să își materializeze unul din scopurile de primă linie ale sale și anume componenta didactică, de instruire și diseminare de experiență.

SIREN 2023 va avea loc într-o perioadă de mare vâltoare în energia europeană în condițiile în care energia mondială se află deja într-un proces de tranziție, pornit în urmă cu aproape 10 ani, și care și numai acela îi ridică nenumărate dificultăți de implementare. Convulsiile declanșate în energia mondială în toamna lui 2021, amplificate masiv de agresiunea Rusiei asupra Ucrainei fac cu atât mai necesară antrenarea unor dezbateri interesante, dar atrag și obligația concentrării pe calitate, coerență și construcție.

Succesul evenimentului nostru va rezulta din diversitatea și calitatea ideilor care se vor dezbate, idei care să conducă la soluții oferite decidenților pentru acțiuni coerente și eficiente! Pentru a avea o energie sigură, sustenabilă, curată, suportabilă. CNR-CME invită pe membrii săi, colectivi sau individuali, pe toți specialiștii din energie să contribuie la acest succes pe care îl dorim acestei noi ediții a SIREN!

 

 

Parteneri platinum

Parteneri gold

Parteneri silver

Parteneri bronze

Parteneri

Partener media

Parteneri eveniment