Switch to English
Evenimente desfășurate

Conferința ”EFICIENTA ENERGETICA IN ROMANIA, STADIU SI PERSPECTIVE”

15 octombrie

ELECTRICA SA, Sala Radu Zane

Descriere eveniment

Cresterea eficientei energetice reprezintă una dintre cele cinci dimensiuni ale strategiei energetice la nivel UE. Recenta Directiva nr. 2018/ 2002 /UE de modificare a Directivei 2012/ 27/ UE privind eficiența energetică prevede, ca obiectiv la nivelul Uniunii, reducerea consumului de energie primara/ finala cu 32,5 % pentru 2030, in comparatie cu prognozele realizate in anul 2007. Statele membre trebuie să-și stabilească propriile contribuții naționale orientative în materie de eficiență energetică.

La nivel national, proiectul Planului Național Integrat în domeniul Energiei și Schimbărilor Climatice 2021-2030 prevede o scădere de 37,5% a consumului de energie primară aferentă anului 2030, in comparatie cu valoarea din prognoza PRIMES 2007 pentru România.

CNR-CME promoveaza continuu dialogul constructiv cu toti factorii interesati pentru realizarea obiectivelor strategice in domeniul energiei, contribuind astfel la imbunatatirea cadrului legislativ/ normativ, la diseminarea celor mai noi realizari tehnico-stiintifice, la schimbul de bune practici, la inlaturarea barierelor din domeniul cresterii eficientri energetice.

 

Invitați

Parteneri eveniment

 

Prezentari

Eficienţa energetică – prioritate naţională şi europeană
Irina NICOLAU, Expert în cadrul Departamentului pentru Eficienţă Energetică, Serviciul Monitorizare Eficienţă Energetică, ANRE

Oportunităţi şi soluţii concrete de creştere a eficienţei energetice în industrie şi comunităţi locale
Andrei CECLAN, Preşedinte, Societatea Auditorilor şi Managerilor Energetici din România (SAMER)

Programul de Energie din Romania. Mecanismelede finantare-Granturi SEE si Norvegiene2014‐2021
Camelia MANOLIU, Innovation Norway

Clădiri cu eficienţă energetică sporită – Problematica NZEB
Florin CIAUSIU, Director Tractebel Engineering