Switch to English
Evenimente desfășurate

Conferința online ”INSTRUMENTELE CONSILIULUI MONDIAL AL ENERGIEI (CME) PENTRU EVALUAREA TRANZIȚIEI ÎN ENERGIE. STUDIU DE CAZ ROMÂNIA ÎN CONTEXT EUROPEAN“

Online 16 februarie 2021

Organizator: CNR-CME

SCURTĂ DESCRIERE

Consiliul Mondial al Energiei este activ de zeci de ani în dezvoltarea abordărilor politice integrate pentru a face față provocărilor energetice interconectate. Criza sanitară și economică are un impact profund – și probabil durabil – asupra ritmului și direcției tranziției energetice globale. Apar noi modele de afaceri, moduri de lucru și comportamente sociale, cu implicații pentru cererea de energie viitoare, precum și asupra surselor primare de energie utilizabile.

Instrumentele Consiliului Mondial al Energiei – dezvoltate pentru a sesiza și măsura aceste tendințe – sunt actualizate constant. Se dezvoltă anual studii în care sunt analizate metodologia și dinamica schimbărilor pe baza datelor existente, începând cu 2011 până în prezent. Acestea se adresează liderilor sectorului energie și factorilor de decizie politică la nivel național, regional și mondial. Rapoarte CME sunt realizate în colaborare cu companii de prestigiu din sectorul de consultanță din domeniul energie precum Oliver Wyman, Marsh & McLennan, PwC.

OBIECTIVE

Este o tradiție a CNR-CME de a analiza aceste documente și a identifica tendințele la nivel global și național. În consecință, obiectivul conferinței este de a discuta rezultatele studiilor care descriu situația pentru anul 2020 și de a informa comunitatea energeticienilor din România despre concluziile lor pentru sectorul energetic românesc.

SUBIECTE DE INTERES

• Cele 5 instrumente ale Consiliului Mondial al Energiei: World Energy Scenarios, World Issue Monitor 2020, World Energy Trilemma Index 2020, Dinamic Resilience Framework, Innovation Insights Brief 2020

Agenda Conferintei

Comunicat de presa post eveniment 

Înregistrarea evenimentului se poate viziona prin intermediul canalelor online.

Click pentru acces Youtube

Click pentru acces Facebook