Switch to English

Victor Ionescu – Director General Operatorul Pieţei de Energie Electrică și de Gaze Naturale “OPCOM” S.A. Romania

Dupa o cariera in cercetare (ICEMENERG Bucuresti) si o perioada de activitate sustinuta in cadrul echipei de specialisti ce au pregatit restructurarea sectorului energetic, Victor Ionescu a participat la eforturile de lansare si consolidare a pietei concurentiale de energie electrica din Romania si la infiintarea OPCOM ca Operator al Pieţei de Energie Electrică din Romania.

Din pozitia de Director General al OPCOM, contribuie permanent la modernizarea mecanismelor de tranzactionare care au transformat piata angro de energie electrica din Romania intr-o piata conforma cu noua legislatie europeana si cu cele mai bune practici in domeniu.

Coordoneaza dezvoltarea si implementarea noilor mecanisme de tranzactionare, produselor, serviciilor si functionalitatilor puse la dispozitia participantilor la piata, precum si activitatea OPCOM in cadrul initiativelor si proiectelor europene dedicate obiectivului final de cuplare unică a piețelor pentru ziua următoare și a piețelor intrazilnice. In spiritul demersurilor permanente pentru transparentizarea pietei de energie din Romania, coordoneaza actiunile OPCOM de implementare a prevederilor REMIT in vederea raportarii ofertelor si tranzactiilor din pietele administrate si de pe alte platforme.
Permanent sustinator al inovarii pe piata de energie, Victor Ionescu contribuit la cladirea unui parteneriat solid între OPCOM, in calitate de operator al acestei piete, și furnizorii de renume internațional de platforme și servicii informatice care răspund celor mai exigente și complexe cerințe, la stabilirea unor relatii deosebite de colaborare cu sistemul bancar și la instituționalizarea parteneriatului cu piața de capital, prin înființarea împreună cu Bursa de Valori București a Contrapărții Centrale în România.

A absolvit Facultatea de Energetica din cadrul Universitatii „Politehnica” din București și deține un MBA acordat de Wifi Top Managers, Viena.

Este membru de onoare al Consiliului Mondial al Energiei – Comitetul Național Român.

Victor Ionescu – Director General Operatorul Pieţei de Energie Electrică și de Gaze Naturale “OPCOM” S.A. Romania